Étvágycsökkentő készítmények, ÉhsĂŠg- ĂŠs ĂŠtvĂĄgycsĂśkkentők


Az elhízás egy bizonyos gén mutációján múlik Egy bizonyos gén mutációinak hordozói nagyobb valószínűséggel küzdenek súlyfelesleggel már egészen kisgyermekkortól, és 18 éves korukra átlagosan 17 kilogramm többletsúly van rajtuk.

diéta lapos hasra

A New England Journal of Medicine című folyóiratban publikált tanulmány csaknem kétezer ember bevonásával készült. A résztvevők egy része hetente egyszer szemaglutid injekciót, másik részük placebót, vagyis hatóanyag nélküli szert kapott, és mindkét csoport tagjait tanácsokkal látták el a megfelelő étrendről és testmozgásról.

A szemaglutidot a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére is használják, ám a mostani vizsgálat résztvevőinél nagyobb dózisban alkalmazták.

hogyan fogyjak le gyorsan hasról

Az eredmények szerint a szemaglutidot kapó alanyok átlagosan 15 kilogrammot, a kontrollcsoport tagjai 2,6 kilogrammot fogytak a vizsgálat 15 hónapja alatt. A szemaglutidos csoport tagjainak 32 százaléka szabadult meg testsúlyának egyötödétől, míg a másik csoportban ugyanez az arány kevesebb mint 2 százalék étvágycsökkentő készítmények. A tanulmány során tapasztalt mellékhatások között szerepel az émelygés, a hányás, a hasmenés és a székrekedés.

sikeres diéta alapjai

A szakemberek további tanulmányokkal vizsgálják, hogy az elért testsúlycsökkenés hosszú távon fenntartható-e. Forrás: MTI.

szupermodellek diétája