Téné fogyás


Mi az a TÉNÉ étrend?

Abszolút vesztes lett az a diéta, melyben a kalóriabevitelt az elfogyasztott zsírok mennyiségével csökkentették. Ez a diéta gyengíti a szervezet inzulinrezisztenciáját és rontja a lipidprofilt. Lassítja a metabolizmust, így a diéta befejezése után egy mérsékeltebb étrend mellett is visszamászhatnak a leadott kilók. Ráadásul a diétázók éhségérzetét sem csökkenti és a zsírok megvonása miatt hiány alakulhat ki zsírokban oldódó vitaminokból. Második helyen végzett a nagyon alacsony szénhidrátbevitellel járó, másnéven Atkins diéta.

Dátum: Most a TÉNÉ étrend. Az kérem szépen idézem teljes értékű növényi étrend.

7 napos fogyókúrás étrend

Azaz TÉNÉ. Sokan biztosan találkoztak már a teljes értékű növényi étrend kifejezéssel.

fogyókúra zsírral

De mit is takar ez pontosan? A teljes értékű növényi étrendnek valójában nincs pontos definíciója és nem is olyan szigorú, mint a vegán étrend, de a követők szerint ez is egy egészségtudatos életmód.

A TÉNÉ szabályai elsősorban ahogy a neve is jelzi: a teljes értékű ételek fogyasztása. Nem tolerálja a feldolgozott élelmiszereket, tehát az ételeket a lehető legtermészetesebb formájában kell elfogyasztani.

fogyás injekcióval

A finomított élelmiszerek, - a legtöbb magára valamit adó diétában- itt is kerülendők. Az étrendben kizárólag növényi alapú ételek szerepelnek, így a hús, tojás, tejtermék, hal, zselatin, méz és téné fogyás, állati eredetű alapanyagok használata kizárt.

Mit ettem ma? - Szafi, Alpro

A növényi étrend követői esküsznek arra, hogy ez a fajta életmód a legjobb a szívnek és számos más egészségre gyakorolt pozitív hatása van. A finomított szénhidrátok és olajos ételek rendkívül kalóriadúsak, így az ezeket az ételeket előtérbe helyező étrendek mindig hízással járnak, míg a zöldség és a gyümölcsfogyasztást preferáló diéták segítik a fogyást.

hogyan fogyjunk 50 felett

A TÉNÉ egyik alapja pedig a rengeteg friss gyümölcs és zöldség, így ez a fajta táplálkozás téné fogyás a súlyvesztést. Egy tanulmány szerint az alacsony zsírtartalmú növényi étrend csökkenti a reumás ízületi gyulladástól szenvedők panaszait, illetve számtalan egészségügyi előnyén kívül a bolygónak és az állatoknak is kedvezünk ezzel az életmóddal.

De mit is takar ez pontosan, miért ez a jelenleg egyik legegészségesebbnek tartott étrend, és hogyan érdemes belekezdeni? Ha el vagy veszve az egészséggel kapcsolatos weboldalak útvesztőjében, olvass tovább. A teljes értékű növényi étrend röviden: TÉNÉ minden oldalát részletesen bemutatjuk, az egészségre gyakorolt hatásától kezdve a bevásárlólistáig.

Ha most azonnal megtetszett ez a fajta diéta, akkor máris vásárolhatsz zöldségeket, gyakorlatilag bármilyet, gyümölcsöket, hüvelyeseket, teljes kiőrlésű gabonát, olajos magvakat, és az ebből készült vajakat, növényi tejeket.

Ezentúl ne fogyassz zsíros ételeket, félkész, vagy cukros ételeket, feldolgozott, finomított ételeket.

fogyókúrás tea vélemények

A vegán étrend és a növényi étrend mellett voksolók azonban figyeljenek arra, hogy nehogy tápanyaghiányuk alakuljon ki, ehhez pedig az élelmiszerek pontos ismerete és az étrend megtervezése szükséges.

Martinka Dia.

fogyókúrás esti nasi