Szegények diétája, Így dobj le 6 kilót még ebben a hónapban: kalóriaszegény mintaétrend - Fogyókúra | Femina


A szénhidrátszegény diéták egyik igen népszerű válfaja a zsírban bővelkedő változat.

fatfix tabletta vélemények

Ha fogyókúráról van szó, rövidtávon hatásos az alacsony szénhidrát- de magas zsírbevitel, viszont hosszú távú egészségügyi hatásairól nincs elég adat. A szénhidrátszegénység már rövidtávon is járhat mellékhatásokkal: koncentrációs zavarokkal, fokozott fáradékonysággal, rosszkedvvel.

Húsból kevés fér bele az étrendbe, ezért érdemes inkább darált húsos ételeket készíteni. Egy vagdalt esetén növelhetjük a fehérjeszegény zsemlemorzsa, vagy kenyér mennyiségét, esetleg a húst helyettesíthetjük zöldségekkel, burgonyával.

A tartós 80 gramm alatti napi szénhidrátbevitel hosszabb távon böjtölés fogyás depressziót is okozhat, hiszen szegények diétája szénhidrátoknak fontos szerepük van pl. Szénhidrátszegény diétában a gabonák és magas cukortartalmuk miatt a legtöbb gyümölcs, zöldség sem megengedett!

2 napos fogyókúra

Ezek nélkülözése miatt előfordulhat, hogy a szervezet nem jut hozzá a szükséges vitamin- és ásványi anyag és rostmennyiséghez. Édesítésre energiamentes édesítőszer használható, legjobb választás a természetes eredetű eritrit vagy stevia.

diéta jellemzése

Sem cukor nádcukor, barnacukor semsem méz nem megengedett a low-carb diétában. Cukorbetegeknek, szénhidrát-anyagcserezavarban szenvedőknek kimondottan ellenjavallt a low-carb irányzatok követése.

hogyan fogyjunk

Ezen diétákban a megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrátfogyasztás, nem pedig a szénhidrát-mentesség vagy kimondottan alacsony szénhidrát-tartalmú étrend követése a cél! Az alábbi mintaétrend kalóriában nem szegény, mert bár az alapanyagok szénhidrátszegények vagy legalábbis egy napra vetítve nem fogyasztasz sok szénhidrátotmégis zsírban gazdagok!

A zsiradékokból származó energia segít majd az energiatermelő szegények diétája.

gyömbéres fogyókúrás ital

Zsírbevitelünket inkább növényi eredetű zsiradékokból, olajokból fedezzük, mint koleszterinben és telített zsírsavakban gazdag állati zsírokból. Utóbbiak bizonyítottan rossz hatással van a szív- és keringési rendszer egészségére!

247onlinejatek.huos életmó247onlinejatek.hu életmód királya.A kamionos 1 hónapja.2/1.rész.

Az elején teljesen normális, ha rosszul érzed magad! Egyénfüggő, de nap is kellhet, míg átáll a szervezeted a szénhidrát-szegény étrendre.

diéta után visszahízás

Kérd dietetikus szakember segítségét, ha nagyobb túlsúlytól szeretnél megszabadulni!