Kérő diéta. 4 hét, 9 kiló: szabadulj meg örökre a túlsúlytól! - Fogyókúra | Femina


Keress receptre vagy hozzávalóra

Írta: Váczy Anikó A makrotápanyagok közül egyértelműen a szénhidrát fogyasztását a legnehezebb beállítani, hiszen az izommunkához és az agyműködéshez nélkülözhetetlen, ugyanakkor, ha túl sokat viszünk be belőle, az zsírraktározáshoz és elhízáshoz vezet. Fogyókúrás turmix vacsorára arany középutat rettentő nehéz megtalálni.

kérő diéta hogyan indítsam be a fogyást

Ezért javasolja egyre több táplálkozási szakértő, hogy érdemes körforgásszerűen fogyasztani, különösen fogyókúra idején. Hogy ez mit jelent? A legjobb, ha egy heti ütemtervet követünk, amely során a bevitt szénhidrátok mennyiségét az aktivitási szintünkhöz viszonyítjuk.

Keto Diet kapszula – vélemények, ár, fórum, összetevők, gyártó – Magyarország

Azaz, együnk több szénhidrátot az edzésnapokon, vagy hétvégén, amikor az ülőmunkából kiszakadva fizikailag is aktívvá válunk. Egy átlagosan aktív felnőtt számára pedig a legcélszerűbb és a legegyszerűbb naponként váltogatni a bevitelt. Természetesen a pontos mennyiség egyénenként eltérő, hiszen az aktivitási szint mellett befolyásolja többek között az aktuális testsúly, az izomtömeg és a pontos célok is.

Az edzésnapokon legyenek a szénhidrátok a legjobb barátaink. A szervezet ilyenkor a szénhidrátot égeti el, hogy energiához jusson, ahelyett, hogy a fontos, izomépítő fehérjét használná fel. A kevésbé aktív időszakokban viszont a felesleges szénhidrátokat zsírként raktározza el a szervezet.

kérő diéta böjt diéta étrend

Azokon a napokon, amikor nem edzünk, tehát célszerű szénhidrát helyett kérő diéta nyerni az energiát. Tényleg fogyaszt?

kérő diéta étvágycsökkentő cseppek

A hízás egyik fő oka, hogy olyankor is extra szénhidráttal terheljük a szervezetünket, amikor nincs rá szükségünk. Ha a szénhidrátokat fehérjével és zöldséggel helyettesítjük, a túlevés kérő diéta is minimálisra csökken.

Segít könnyebben fogyni a változókor idején: így működik a Galveston-diéta

Egyrészt a fehérje és a rost jobban telít, másrészt brokkoliból és csirkemellből kevésbé akarunk majd repetázni.

Érdemes-e kipróbálni?

kérő diéta hogyan fogyjunk változókorban

A túlságosan szigorú divatdiétákkal ellentétben, a szénhidrátbevitel variálásában egyáltalán kérő diéta veszélyes kockázat. A szénhidrátok utáni kínzó sóvárgást is megszünteti, hiszen tudjuk, hogy ezúttal nem hónapokra kell mellőznünk kedvenc makrónkat, holnap már nyugodtan ehetjük.

kérő diéta fogyjunk jollakva

Természetesen célszerű tudnunk és kitapasztalnunk, hogy melyik nap mennyi szénhidrátot vihetünk be, különben a módszer kevésbé lesz hatékony. Az a mennyiség, amely a barátnőnek, kollégának beválik a magas- és az alacsony szénhidrátbevitelű napokon, nem biztos, hogy nálunk is működik.

A ketogén diéta így működik

Hogy fogyókúra 16 éveseknek ki egy magas szénhidrátbevitelen alapuló nap? Amikor extra intenzív mozgásformát iktattunk be, mint a HIIT tréning vagy a futás, akkor ezt a mennyiséget emelhetjük is, de kizárólag olyan minőségi ételekkel, mint a teljes kiőrlésű gabonák, a gyümölcsök és a hüvelyesek.

  • Keto Diet kapszula - vélemények, ár, fórum, összetevők, gyártó - Magyarország - 247onlinejatek.hu
  • 7 napos ketogén diéta mintaétrend

Azonban felejtsük el azt a tévhitet, hogy edzős napokon bármivel megjutalmazhatjuk magunkat. Ez az egészségtelen hozzáállás az ételekhez ugyanis könnyen plusz kilókkal ajándékoz meg minket, bármennyit is mozogtunk. Hogy néz ki egy alacsony szénhidrátbevitelen alapuló nap?

Azokon a napokon, amikor nem edzünk, esetleg egy jógára vágyunk, vagy csupán egy laza séta fér bele, két szénhidrátdús étkezést célszerű lecserélni sovány fehérjére, sok zöldségre és telítetlen zsírokra.

Tehát, ha egy teljes kiőrlésű, csirkemelles szendvicset ettünk volna, maradjon a csirkemell csak sok salátával, 2 kiskanálnyi olívaolajjal és egy maréknyi maggal.

7 napos ketogén diéta mintaétrend

Hogy néz ki egy heti étrend? Az alábbi mintaétrend segítségével könnyebben megérthetjük a módszer lényegét.

kérő diéta fogyókúra 20 kg

A magas szénhidrátos napok jelen esetben a hétfő, a szerda, a péntek és a vasárnap, amikor kemény HIIT tréninget, köredzést vagy súlyzós edzést végzünk. Természetesen, ha elhatározzuk, hogy kipróbáljuk a módszert, saját edzéstervünkhöz kell igazítani azt.

Az alacsony szénhidrátbevitelű napok pedig a kedd, a csütörtök és a szombat, amikor pihenőnapot tartunk vagy olyan alacsonyabb intenzitású mozgásformát iktatunk be, mint a jóga, a pilates vagy a séta.

A legjobb, hogy egyik nap sem kell éhezni, sőt, extra étkezést is beiktathatunk, ha úgy érezzük, szükséges.

Mi az a Keto Diet? A Keto Diet egy forradalmian új termék, ami tudományos úton megállapított hatékonyságú összetevők segítségével tartós fogyást indít el a szervezetben. A ketózis lényege egy, a szervezetben lezajló, összetett folyamat.