Iké diéta. Böjt, Időben korlátozott étkezés – Lakatos Péter


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.

iké diéta

A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. Az időben korlátozott étkezés angolul: intermittent fasting az egyik legelviselhetőbb és leghatékonyabb módja lehet a zsírégetésnek — lássuk, miért.

Olvasna még a témában? A tejtől nem fogyunk le Új kutatások cáfolják azt a korábbi feltételezést, mely szerint a tejtermékek fogyasztása elősegíti a fogyást.

További cikkek

Indiai kutatók egy éves folyamatos megfigyelést követően arra a megállapításra jutottak, hogy azoknál a nőknél, akik pohár tejnek megfelelő tejtermékmennyiséget fogyasztottak el naponta nem nőtt sem a hízás, sem pedig a fogyás mértéke azokhoz képest, akik csupán 1 pohárnyi mennyiséget fogyasztottak ugyanilyen rendszerességgel.

Rágózzon és fogyjon!

iké diéta

Cukormentes rágógumival helyettesíthetjük a nassolást, ezáltal pedig le is fogyhatunk. Egy kísérlet során ebéd után három órával rágcsálnivalókat kínáltak a vizsgálat személyeknek, amelyekből kedvük szerint vehettek.

Szimpatika – A legjobb fogyókúra az időben korlátozott étkezés

Másnap megismételték a kísérletet, ám ekkor ebéd után minden órában iké diéta percig cukormentes rágógumit kellett rágniuk. A terhesség alatti fogyókúra veszélyezteti a gyerek értelmi képességeit A hiányos, alacsony kalóriájú étrend befolyásolja a magzat agyi fejlődését.

  1. Kilókkal, jojo-effektussal: Jó sok étrendet és módszert kipróbáltál már, voltak amik ideig óráig működtek is nálad, de aztán elvesztetted a fonalat?
  2. 247onlinejatek.hu - 16 óráig éhezni? Na még mit nem!

Számos helyen olvashattunk már azokról az állatkísérletekről, melyekben összehasonlították az állatok súlyát és és életkilátásaikat. Ezekben az állatok egyik csoportját bőséges táplálékkal látták el, úgy, hogy egész nap előttük volt a táplálék, a másik csoportot éheztették, és csak a minimálisan szükséges napi táplálékkal látták el őket.

Low Carb VS Low Fat - Melyik típusú diéta legjobb a fogyáshoz? (2021)

Az eredmény az volt, hogy az éheztetett állatcsoport egyedei sokkal kisebb súlyak voltak, de hosszabb ideig éltek, a bőségben élőknek pedig magasabb volt a testsúlya, de emellett betegesebbek voltak és rövidebb ideig éltek, mint az éheztetettek. Ezeket a iké diéta különbözőképpen módosították az elmúlt időszakban, és iké diéta során rátaláltak az állatkísérletekben az éhezés egy iké diéta, de még hatékony módjára.

Mivel az állandó éhezés, az állandó megszorítás idegileg nagyon kimerítőnek bizonyult, kitalálták, hogy megengedik a bőséges táplálkozást, de csak korlátozott ideig.

Az egyik állatcsoportnak változatlanul egész nap rendelkezésére állt a táplálék, míg a másiknak csak 8 órán keresztül volt tápláléka és a nap további 16 órájában csak vízhez juthattak hozzá.

Nyereményjátékok

Az eredmény nagyon hasonló volt, mint az állandó éheztetésnél: az időben korlátozott étkezést folytatók soványabbak, egészségesebbek és hosszabb életűek lettek, mint a korlátozás nélkül táplálkozók.

Az időben korlátozott étkezés ideje a napi egyszer 8 órás ciklus, és ezt az étkezési ciklust követi egy 16 órás éhezési időszak.

iké diéta

Ha pl. Ha pedig délelőtt 10 órakor eszünk először, akkor az étkezés idejét este 6-kor kell befejezni.

iké diéta

Figyeljünk oda, hogy 10 előtt ekkor is csak vizet igyunk! A déli 12 és este 8 közti étkezési szakasz nem igazán ajánlott, ha időben akarunk lefeküdni. Az fenti mintát követő táplálkozás lényege, hogy a nap kétharmad részében pihentetjük a sejtjeinket.

iké diéta

Ez alatt az idő alatt a sejtjeink visszanyerik az egységes, stabil víz- és membránszerkezetüket, ekkor nehezen megtámadhatók, nem ingerli őket az inzulin, mert éhezés alatt nincs inzulinszint-emelkedés a vérben. Sejtjeink ezalatt nem indítják el gyulladásos gócok kialakulását sem, jól megkötik a vizet, vagyis fiatalok és egészségesek maradnak. Ez lehet a hosszabb élet titka!

iké diéta