Fogyás lélektana. A HATÉKONY FOGYÓKÚRA PSZICHOLÓGIÁJA - Tenuitas


fogyás hasról nőknek

Kategória: További fogyókúrás cikkek Fogyni szenvedés nélkül, avagy mit üzen a háj lélektana? Könyvtárakat lehetne megtölteni a manapság fogyás lélektana diétás-fogyókúrás irodalommal, amely művek mindegyike a biztos módszert ígéri a fogyás érdekében, amely tömören nagyjából így szól: ha kövér vagy, akkor miből, mikor, mennyit NE EGYÉL.

Abban talán valamennyien egyetértünk, hogy ezek tartós megoldást nem hoztak és hoznak a többség számára, úgyhogy valószínűleg a probléma más irányú megközelítésére lenne szükség. A hízás pszichológiájáról csak hosszas kutakodás után lehet valamit fellelni, pedig ha a hízást úgy tekintjük, mint fizikai tünetet, akkor nyugodtan kiindulhatunk abból a ma már széles körben elfogadott és bizonyított elméletből, hogy a fizikai tünetek mélyen gyökerező lelki-pszichológiai okokból alakulnak ki.

Minden rendben lesz

Mért volna ez pont a túlsúlynál másképp? Ha valaki hirtelen minden fizikális előzmény - lásd akut betegségek - nélkül meghízik, vagy hosszú évek során súlyos önsanyargatással tudja csak ideig-óráig szalonképes formába hozni magát, akkor érdemes elgondolkodnia azon, hogy végre elfelejtse a táplálkozás és az anyagcserefolyamatok szövevényes rendszerét, a kalóriatáblázatokat és katonai szigorú diétákat, és elmerüljön egy kicsit a háj pszichológiájában.

A háj fogyás lélektana nagyon röviden ennyi: az elhízás maga - a közvélekedéssel ellentétben - nem a legfőbb probléma, hanem egy másik, súlyos problémára adott válasz, megoldási mód.

 1. Has fogyás
 2. Gyógyszer fogyáshoz
 3. Wansink mókás kísérleteiben tucatszám bizonyítja, hogy étkezési szokásaink sokkal inkább függnek a külső körülményektől és az aktuális érzelmeinktőlmint a testünk valós igényeitől.
 4. A HATÉKONY FOGYÓKÚRA PSZICHOLÓGIÁJA - Tenuitas
 5. DiétaFogyókúra Nincsenek hozzászólások Orvosok és táplálkozástani szakemberek évek óta próbálják megtalálni erre a kérdésre a választ.
 6. Fogyni szenvedés nélkül, avagy mit üzen a háj lélektana?
 7. Он понимал, что лететь к другим мирам Семи Солнц -- дело вполне безнадежное.

Most biztosan sokan felhördültek, hisz' ugyan már, ki akar kövér lenni, mégis mire lenne megoldás az utálatos úszógumink és a lógó hájunk? Ezt senki sem akarhatja, pláne ezzel megoldani fogyás lélektana is, ez nevetséges Akkor most térjünk vissza kicsit a bevezetőhöz, ahol azt írtam, hogy nem az anyagcserefolyamatok fogják megoldani a fogyás-hízás kérdést, mivel ezeket alapvetően tudatosan csak nagyon rövid ideig, és kemény szenvedés árán tudjuk befolyásolni.

Ugyanakkor mindenki tisztában van azzal, hogy az evés és a túlsúly között kapcsolat van, tehát aki össze-vissza zabál, az hízni fog.

A hatékony fogyókúra pszichológiája

Viszont az is tény, hogy a táplálkozásnak, mint alapvető létszükségletünknek automatikusan megfelelően és egyensúlyban kellene működnie, hiszen életben maradásunk feltétele, hogy testünket annak igénye szerint tápláljuk. Ezért aztán a sovány emberek gondolkodás és számolgatás - és lelkifurdalás - nélkül esznek, méghozzá éppen annyit és úgy, amire a szervezetüknek szüksége van.

 • Megismertem és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót » Tar Eszter vagyok, tréner, hipnotizőr, tanácsadó, pszichológiai asszisztens.
 • Diéta nassolnivaló
 • A pszichológia megmondja, mi a hatékony fogyás titka - Dívány
 • A sikeres fogyókúra pszichológiája óta, hogy vezetem a ZSH Életmódot és annak blogját!

Nyilvánvaló, hogy a kövérek nem annyit és úgy esznek, mint amire szükségük van, tehát egy jól szervezett önfenntartó rendszerbe hiba csúszott. Ebből aztán egyszer levonták azt a messze menő következtetést, hogy ha magától nem jól működik a rendszer, akkor azt tudatosan irányítani, ellenőrizni kell, felül kell bírálni.

A hatékony fogyókúra kulcsa az anyagcsere

Az csak keveseknek jutott eszébe, hogy feltegyék a legfontosabb kérdést: Mi romlott el? Miért nem a teste igényeinek megfelelően táplálkozik a kövér ember?

Mi indítja arra, hogy többet egyen, mint amire szüksége van? Miért teszi ezt, van-e ennek valamiféle járulékos előnye a számára? És itt jön be a pszichológia szerepe, méghozzá minden szinten. Tehát mindenki, akit érint a probléma, elkezdhet sűrűn gondolkodni rajta, hogy mit is jelent számára az étel, az evés, fogyás lélektana túlsúlya, és mit jelentene számára a soványsága - ha meglenne?

gyógyszeres fogyás

Ez elsőre banális butaságnak tűnik, de gondoljunk bele jobban! Meditálgassunk egy kicsit, hogy kinek mit jelent az étel? Nagyon sok ember számára jutalom jellege van, főként a nassoknak.

Kriszta fogyása 50 évesen

Étellel gondoskodhatunk, jutalmazhatunk, vigasztalhatunk, lehet a megnyugvás, feszültséglevezetés eszköze is. Érdemes megfigyelni, hogy milyen helyzetek váltanak ki belőlünk evési kényszert akkor is, ha alapvetően nem érzünk fizikai éhséget.

A túlsúlyunk szerepét vizualizációs táplálékkiegészítő fogyáshoz lehet a legjobban megismerni.

Képzeljük el magunkat egy teljesen hétköznapi társas helyzetben, hol vagyunk, kikkel beszélünk, milyen ruha van rajtunk, hogy érezzük magunkat, stb.

2011 óta, hogy vezetem a ZSH Életmódot és annak blogját!

Ha ez megvan, akkor most képzeljük el, hogy hirtelen elkezdünk hízni, egyre nagyobbak és nagyobbak leszünk, lassan szétfolyunk Igen, ez először rém ijesztő, de ne hagyjuk abba! Ha kitartóan tovább folytatjuk, esetleg feltűnhet valami apróság, amivel fogyás lélektana most mégiscsak jobban érezzük magunkat Például közvetlenebbek vagyunk másokhoz, vagy most úgy érezzük, hogy nem kell megfelelnünk, erősebbnek, határozottabbnak tűnünk, vagy esetleg megkönnyebbülünk, hogy nem kell elzavarnunk az utánunk koslató rajongótábort Minél többet és hosszabban végezzük ezt a kis játékot, annál több ilyen "pozitívumot" találhatunk a kövérségben.

Bizony bizony, bármilyen nevetségesnek tűnnek is ezek a gondolatok-érzések, ezek lesznek azok a járulékos előnyök, amikért tudattalanul fenntartjuk túlsúlyunkat.

40 év feletti fogyókúra

Rengeteg ilyen tulajdonság, gondolat lehet, amit hozzákapcsolunk a hájunkhoz, mintegy "felruházzuk" ezekkel a számunkra kedvező dolgokkal, amelyek - úgy érezzük - egyébként nincsenek meg bennünk. A hájnak tehát komoly funkciója, feladata van, megad valamit a kövér embernek - legalábbis fogyás lélektana illúzióját - amivel úgy hiszi, nem rendelkezik.

 • Milyen pszichés okai lehetnek az elhízásnak?
 • 1900 kalóriás étrend
 • A sikeres fogyókúra pszichológiája | Zsírégetés Harcosai
 • Balogh Tamás

Csak akkor tud tartósan lefogyni, ha a hibás képzettársításait feladja, és felfedezi magában ezeket a tulajdonságokat, képességeket. A háj tehát véd, eltakar, gondoskodik, vagy éppen hogy összeköt. Na és mi a helyzet a hőn áhított karcsúsággal? Hiszen bármit megtennénk érte, annyira el szeretnénk érni.

30 nap vegánságom Vége

Vagy mégsem? Hát mégsem. Az előbbi gyakorlat ellenkezőjével - tehát elképzeljük azt, hogy elkezdünk fogyni, egyre vékonyabbak vagyunk, miközben a környezet ugyanaz - a kezdeti lelkesedés után azt vehetjük észre, hogy valami icipici kellemetlen érzésünk is támadt a hőn áhított karcsúság elérésével kapcsolatban.