Fogyókúrás pizzatészta


barátnőm diétája

Bodon Judit dietetikus A pizza, vagy legalábbis annak puffasztott, fogyókúrás pizzatészta verziója az egészségtelen étrend egyik szimbólumává vált. Szerintem azonban bőven megérdemel még egy esélyt!

30 kg fogyás

Életem első pizzája szerencsére jófajta pizza volt, még azokban az időkben, amikor egy pizzeria igazi kuriózumnak számított idehaza. Olasz vendégek vittek el minket az étterembe, a mai napig emlékszem a vékony, roppanós tésztára.

Melyik a legjobb pizzatészta? Tortilla lapból diétás pizza 5 perc alatt? Igen!

Aztán beáradtak a gyorséttermek, a gyorsfagyasztott termékek, a szelet-bárok, és teljesen eltorzult a kép: vastag, puha tészta százféle furábbnál furább feltéttel.

Talán mára enyhült ez a hullám, ahogy az emberek felismerik, hogy pizzát készíteni otthon sem nagy ördöngősség, és hogy nem a hegynyi feltét teszi a jó pizzát. Pizzánk adagnyi energiatartalmát csökkenthetjük, ha vékonyra nyújtjuk a tésztát, ha alacsony energiatartalmú feltéteket fogyókúrás pizzatészta pl.

laktóz és gluténmentes diéta

Az alap pizzatészta nem más, mint liszt, élesztő, olaj, víz és só keveréke. Mivel ezek viszonylag sztenderd arányban szerepelnek a tésztában, és mivel energiatartalomban nincs érdemi különbség a lisztfélék vagy az olajfélék között, más oldalról közelítsük meg a kérdést: milyen lisztet és olajat használjunk, hogy minél egészségesebb pizzatésztát kapjunk?

fogyókúrás mintaétrend

Ha a lisztek közül a teljes kiőrlésű vagy a graham lisztet választjuk, értékes rostokatásványi anyagokat nyerünk, ha csak rizs- vagy kukoricalisztet használunk, gluténmentes tésztát kapunk, ha olíva- vagy lenmagolajatakkor értékes zsírsavakat nyerünk. Kiválogattam nektek 10 db nem csak fehér búzalisztet tartalmazó pizzatészta-receptet, próbáljátok ki őket!

Ráadásul becsempésztem egyet, amihez még liszt sem kell!

fogyni 2 hét alatt