Fogyókúra borral. Fogyókúra borral? | nlc


A túlsúly számos egészségügyi probléma kialakulásának lehetőségét növeli meg, épp ezért tartják nagyon fontosnak az egészséges étkezést, mellyel megelőzhető az elhízás, és karban tartható a leggyorsabb fogyás szervezet általános állapota.

Kapcsolódó cikkek

Az elmélet szerint egyáltalán nem ajánlatos olyan diétákkal próbálkozni melyek egyes táplálékokat kizárnak az étrendből, ugyanis így […] A bordiéta alapja, hogy nagyon fontosnak tartja a teljes étrendet. Az elmélet szerint egyáltalán nem ajánlatos olyan diétákkal próbálkozni melyek egyes táplálékokat kizárnak az étrendből, ugyanis így számunkra nagyon fontos tápanyagokat elzárunk magunktól.

fogyókúra borral

Tehát a bordiéta lényege, hogy kiegyensúlyozottan étkezzünk. Fogyasszunk kellő mennyiségű szénhidrátot, fogyókúra borral és fehérjét, valamint ételeinknek tartalmazniuk kell a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

Ehhez a teljes és egészséges étrendhez pedig szorosan hozzátartozik a vörösbor mindennapi fogyasztása, persze csak fogyókúra borral.

Az korábban is tudtuk, hogy a vörösborban található rezveratrol nevű antioxidánsnak lehetnek pozitív hatásai, például segíthet a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében, illetve kedvezően befolyásolhatja a koleszterin szintet. Azonban a legújabb kutatások azt találták, hogy a vörösbor másképp is jótékonyan hat a szervezetre, mégpedig azáltal, hogy rendbe teszi a bél baktériumháztartását, a mikrobiomot. Egy, a Gastroenteorology Journal című szaklapban megjelent augusztusi tanulmány azt találta, hogy a vörösbor eddig nem ismert módon is hozzájárul a súlyvesztéshez és az általános egészséghez, mégpedig úgy, hogy növeli a mikrobiom diverzitását. Borfogyasztás diétához Már heti egy pohár vörösbor is segíthet növelni a jótékony bélbaktériumok változatosságát az ember bélflórájában, ennek köszönhetően pedig közvetve segíthet csökkenteni a koleszterinszintet és alacsonyan tartani a fogyókúra borral. A tanulmányban a sör, az almabor, a vörösbor, a fehérbor és a whiskey bélrendszerre gyakorolt hatását vizsgálták két nőtagból álló ikerpár segítségével.

A franciáknak bejött Az utóbbi években egyre elfogadottabb az az elmélet, hogy a rendszeres, mértékletes vörösborfogyasztás jó hatással van szervezetünkre. Általában a francia statisztikákat veszik alapul, melyek szerint a francia étkezési szokásokban használt rengeteg telített zsír ellenére viszonylag alacsony a szívbetegek száma.

fogyókúra borral

Ez a francia paradoxon, amit összefüggésbe hoznak a borfogyasztással. Erre irányuló vizsgálatokat már jó pár évvel ezelőtt is végeztek. Akkor több ország alkoholfogyasztási szokásait és a szívbetegségek összefüggését vizsgálták.

Diéta alatt borozni? 7 szabály, amit ha betartasz, akkor semmi akadálya!

Az eredmények szerint a sört és töményet fogyasztó országokban magasabb a szívbetegek száma, mint Franciaországban, ahol jóval több bort isznak. Ezeket az eredményeket ben dr.

fogyókúra borral

Serge Renaud hozta nyilvánosságra, azóta egyre több tudóst és táplálkozás szakértőt vonz a téma. Miért olyan jó a vörösbor?

fogyókúra borral

A szőlő erjesztett levének, vagyis a bornak nagyon sok összetevője van, és ezek közül sok nagyon fontos az egészségünk szempontjából. Ezeket nevezzük polifenoloknak, melyek valójában a bor színét és ízét is adják. A polifenolok számos védő hatással rendelkeznek.

Ha még a téli korcsolyázás előtt szeretnél ledobni néhány kilót, de nincs kedved ízelten salátákat enni, próbáld ki egyhetes, ínyenceknek szóló diétánkat.

Hatással vannak a trombocitákra, így képesek megelőzni a vérrögök kialakulását. Kísérletek szerint erősebb antioxidánsok mint a C- vagy az E-vitamin, ami szintén nagy jelentősséggel bír, szerepe lehet a rákos megbetegedések megelőzésében és azok kezelésében is.

Keresés űrlap

Képes meggátolni az érelmeszesedésért felelős rossz koleszterinek oxidációját, így megakadályozza, hogy elinduljon a meszesedés folyamata. Az egyik legfontosabb flavonoid a procianidin, ami a fogyókúra borral vörösborban a legnagyobb mennyiségben megtalálható. A procianidin segít megvédeni a véredényeket, segítenek megfelelő működésében is, hiszen az egészséges véredények garantálják, hogy szerveink megőrizzék jó állapotukat, de szerepe van a rák megelőzésében is.

Persze a boron kívül más élelmiszereink is tartalmazzák ezt az anyagot, mint például az alma, az áfonya, a kakaó és a csokoládé.

  1. April
  2. Tony Edwards tudományos író újabb könyvében The good news about booze számos orvosi bizonyítékkal támasztja alá, hogy az alkoholtartalmú italok mértékletes fogyasztása nem hizlaló.
  3. Fogyj bordiétával! | Well&fit
  4. Blikk-összeállítás Fogyáshoz is jó a bor?
  5. Szeptember

A gránátalma és a dió például másféle polifenolokat tartalmaz, de ezek is ugyan olyan pozitív hatásokkal rendelkeznek.

A legfontosabb szabályok Először is gondold át, mit eszel.

Az alakunknak is jót tesz

Állítsd össze úgy az étrendedet, hogy az egészséges zsírok, a fehérjék és a szénhidrátok egyensúlyban legyenek. Amikor vásárolni mész, olyan alapanyagokat válogass, amelyek gazdagok sokféle vitaminban, és ásványi anyagban.

fogyókúra borral

Fogyassz sok polifenolokban gazdag ételt vagy vörösbort, hogy megvédd az érrendszered. Ezt a három szabályt nem is olyan nehéz betartani, mégis nagyon sokat tehetsz ezzel a hosszú, egészséges életért.

40 KG FOGYÁS, és ami mögötte van - 5 TIPP a SIKERHEZ

Wellness Cafe tipp: Ha szeretnél mindent megtudni a vörösborokkal kapcsolatos kutatásokról és az egészséges táplálkozásról, mindenképpen szerezd be Roger Corder: Bordiéta című könyvét, melyben teljes étkezési és életviteli tervet is találhatsz. Az ételsor minden nap kalóriát tartalmaz. Gyömölcsökön és zöldségeken kívül nem ajánlatos mást nassolni az étkezések között ha fogyókúrázni szeretnél.

Receptek a könyvben találhatók hozzá.