Balzsamecet fogyókúra


A balzsamecet az olasz gasztronómia nélkülözhetetlen alapanyaga, ami Modenából indult hódító útjára, és az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tett szert hazánkban is.

fogyókúrás alapanyagok legjobb fogyokuras teak

Szinte nincs olyan élelmiszerüzlet, drogéria vagy biobolt, ahol ne lenne kapható balzsamecet vagy annak ízesített változatai. Az eredeti balzsamecetet fonnyadt szőlőből nyert mustból készítik, amely ecetbaktériumok segítségével lassú ecetesedésen és természetes fermentáción megy keresztül. Eper- cseresznye- gesztenye- boróka- valamint tölgyfahordókban tárolják hosszú éveken, évtizedeken át.

zöld kávé olaj vélemények 10 kg fogyás gyakori kérdések

Ahogy egyre sűrűsödik az állaga, úgy kerül évente egyre kisebb hordóba, míg egy literes mustból végül két liter balzsamecet keletkezik. Hagyományosan nagyjából év kell ahhoz, hogy végül elnyerje sűrű, enyhén savas, mégis édes, intenzív állagát, de akár ötvenéves balzsamecettel is találkozhat az ember, igaz, ezért borsos árat kell fizetnie.

palik lászló diétája 1200 kalóriás fogyókúra

A balzsamecet áldásos hatásai A balzsamecetnek számos pozitív egészségügyi hatása van, segíthet bizonyos betegségek megelőzésében, de azoknak is helyes étrend fogyasztani belőle, akik éppen balzsamecet fogyókúra.

Csökkenti a koleszterinszintet A Balzsamecet fogyókúra cikke szerint a balzsamecet kiváló választás azoknak, akik természetes módon szeretnék csökkenteni koleszterinszintjüket.

Loca Pantera módra Brassói aprópecsenye készítés jó étvágyat.

A szőlő rendkívül gazdag polifenolokban - flavonoidokban - amik segítenek megakadályozni a szabad gyökök kialakulását, és gátolják a vérben keringő, káros hatású, LDL elnevezésű lipoprotein oxidációját, ezáltal hozzájárul többek között a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. Javítja a vérkeringést A polifenolok mindezek mellett gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, javítják a vérkeringést és a szívizom vérellátását is, így a végtagok zsibbadása, esetleges érzéketlensége is megszűnhet.

Miért hívják fekete aranynak? A tradicionális balzsamecet az olaszországi Modena illetve a szomszédos Reggio Emilia tartományból származik és sötétbarna színe miatt fekete aranynak is nevezik. Alapanyagát egy különleges fehér szőlő, a Trebbiano adja, amelyet kézzel szüretelnek.